Banksy, πηγή έμπνευσης.

Όλο και κάποια στιγμή έχουμε πέσει πάνω σε κάποια δημιουργία του street artist Banksy. Ο Βρετανός καλλιτέχνης από το Bristol, έχει γίνει διάσημος από το ιδιαίτερο περιεχόμενο των graffiti που σχεδιάζει, σατυρίζοντας πολιτικές καταστάσεις, προβάλοντας κοινωνικές ανισότητες και σύγχρονους προβληματισμούς. Με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 στην πατρίδα του, προβλήθηκε διεθνώς και συνεργάστηκε με αρκετούς εναλλακτικούς μουσικούς, ηθοποιούς και κάθε είδους καλλιτέχνες.

Στην επίσηση ιστοσελίδα του καλλιτέχνη: www.banksy.co.uk μπορείτε να βρείτε πλούσιο υλικό από δουλειές του, τόσο σε εξωτερικούς χώρους, όσο και σε προϊόντα διακόσμησης εσωτερικών χώρων καθώς και περιγραφές από την καλλιτεχνική του φιλοσοφία και τις δημιουργίες του.

Επιλέξαμε μια πανοραμική εικόνα του ατελιέ του, που σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον:

Καμβάς του, είναι κατά κύριο λόγο τοίχοι των βρετανικών πόλεων, οι δρόμοι αλλά και γέφυρες, πάρκα και άλλα κτίρια. Ήταν σίγουρα μια ενδιαφέρουσα πρόκληση για εμάς να περάσουμε κάποιο έργο του πάνω σε ύφασμα, με την μέθοδο της μεταξοτυπίας ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Άλλωστε η μοναδική στενσιλ τεχνική του, ευνούσε στο να έχουμε ένα άρτιο οπτικά και αισθητικά τεχνικό αποτέλεσμα.

 To t-shirt "No Future" είναι αφιερομένο στο έργο και στην φιλοσοφία του ιδιότροπου αυτού καλλιτέχνη και ευχόμαστε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και προβληματισμού και για εσάς που το επιλέγετε...
Ανδρικό T-Shirt Banksy - No Future
Γυναικείο T-Shirt Banksy - Νο Future


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου